Thursday, June 14, 2012

hello 3rd trimester!

gosh pregnant kali ni cepat betul la rasa. pejam celik, pejam celik dah masuk 7 month dah. masa time aidan dulu masa 7 month tu hospital bag dah ready dah. hahaha dis time dok relax lagi ni. baju baby pon tak beli lagi :p aiyoh!

betul la orang kata. bila dah ada experience tu lagi la rasa takut nak bersalin ni. oh my!! memang la tak sabar nak tengok baby tapi the pain tu nanti alamaaaaaaaak scary nya. tak dapat nak describe betapa takotnya rasa. my strategy dis time nak mintak awal-awal epidural. masa first time tu i tak tahu rasa sakit tu camne so i tunggu la sampai i takley tahan. nak tunjuk macho la konon-kononnya, sekali merayu-rayu dengan nurse mintak epi :p

tapi yang tak bestnya bila guna epi ni, i cam tak reti nak push. badan dah tak rasa pape kan. i push pon macam tak push.padahal dah masuk antenatal classes tu. last last terpaksa vacuum. hmmmm. my hubby cakap i bersalin pakai cheat code. sabar je lah. walaupun i guna cheat code, i still rasa sakit k after kesan epi tu dah habis. kena jahit lagi. pastu kena piles lagi. eeeeeee *gerams*

btw,sekarang ni aidan bertambah-tambah manja. marah sikit je, dah buat muka gedik. eeeeeeee  geram betul tapi bila dia dah buat muka tu kesian la pulak. hahahah sabar je lah






7 comments:

  1. OMG, Ili..He's sooo adorable doing that 'cebek' thing!Kalau I pon tak sampai hati nak marah..Hadiff pulak very 'keras'. Dia tak penah nanges kalo saya marah.. Dia akan sengih and just ignore..geram sungguh!Btw, x sabar kan tunggu baby..best sangat..My instinct says it's a girl..he he he

    ReplyDelete
  2. alolooo.. kenapa cebik2 tu? Mama marah ye
    nak jadi abang dah kan, mana boleh cengeng! malu lah nanti adik gelakkan...

    ReplyDelete
  3. wani-lately ni dia ngada cket. marah je buat muka. pastu saya plak yg rasa bersalah hehe

    mrs yana-hehe tulah, 2 bulan lg nak jadi abang tapi makin cengeng :p

    ReplyDelete
  4. Dia mcm tahu2 je dpt adik tak lama lg. so dia manja habis habisan coz mama dia pasni mesti focus kt adik jer...

    ReplyDelete
  5. fain, syahmi dulu macam ni tak masa before adik dia keluar?

    ReplyDelete
  6. Blog balik after so long :p tuka address the-marvelousthings.blogspot.com

    Ilianee ready je laa bila dah makin dekat nk due nnt, confirm aidan lagi lagi lagi lagi lagi bertambah manja. Hihi.

    ReplyDelete
  7. heeeeee.welcome back nana ;)

    oh no!!! skrg ni pun rasa cam aidan da terover manja.eheheh

    ReplyDelete